3.11.2013

Vaaravyöhykkeiden kaupunki


Olen viihtynyt nämä lähes kaksi viikkoa vaaravyöhyke-kylteillä vuoratussa Rotoruassa erinomaisesti. Iso kiitos kuuluu toki mahtavalle siivoustiimillemme ja muille hostellissa yön tai muutaman yöpyneille reissaajille, mutta Rotorua kaupunkina itsenäänkin on oikein mukava paikka oleskella ja touhuta. Kaupungin laidalla sijaitsee myös valtava punapuumetsä,jossa on tarjoilla merkittyjä reittejä puolen tunnin ja kahdeksan tunnin kestoisten kävelykierrosten välillä. Kesä on jo nurkan takana ja säät ovat olleet suotuisia kaupungin ahkeraan mylläämiseen.



Kävimme juhlistamassa saksalaisen reissaajan kandidaatiksi valmistumista polynesialaisessa kylpylässä. Hintavimmalla lipulla pääsimme köllöttelemään neljässä ulkosalla sijaitsevissa erilämpöisessä altaassa (36-42 ˚c). 42-asteinen allas tuntui tosin ennemminkin noin suunnilleen sata-asteiselta. Hirmuinen polttelu ja hiki! Kolme tuntia sujahtivat siivillä.



Vinkki Rotoruassa vieraileville: Lady Janen jäätelöbaarista saa melkoisen hyvää jäätelöä. Yksi pienen elämäni parhaita jäätelötötteröitä sisälsi hunajajäätelöä, sitruunajuustokakkujääteöä, vaahterasiirappia, kermavaahtoa ja pähkinämurskaa.


Kohta onkin taas aika pakata rinkka. 

~

Rotorua is a very nice town to spend some time but it's time to move on again. Time flies, gotta go!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti