12.1.2014

The Palace

Ja niin jäi taakse elämä omakotitalossa. Paluu hostellielämään oli välttämätön, sillä osa vastaanottovirkailijan työdiiliä on myös asua kyseisessä hostellissa.

Vastaanottovirkailijan työ on melkoisen uusi maailma, vaikka hostellit itsessään ovat tulleet jo tutuksi työympäristönä. Alkumetrien suurin jännittämisen aihe koski puhelimessa englanniksi puhumista, mutta sekin on sujunut oikeastaan ihan hyvin heti alusta asti! Olen myös onnistunut välttämään suurempien kaaosten luomista.

Hostelli muistuttaa vähän muumien kummituskartanoa. Suuri, satavuotias kartanovanhus nököttää Nelsonin keskustassa sijaitsevalla mäennyppylällä valtavan ja villin puutarhan suojissa.


Hostellin pomo on kunnon vanhan liiton hippi ja pyörittää hostellia myös sen mukaisesti. Joskus tietokone sanoo ei, mutta hostellin pomo sanoo kyllä. Tämän johdosta ihmisiä nukkuu välillä vähän missä sattuu. Teltassa puutarhassa (ei, käytäntöön ei todellakaan kuulu antaa ihmisten majoittua telttaan hostellin piha-alueelle), tv-huoneen sohvalla ja hostellin pomon talon olohuoneen lattialla. Tähän mennessä olen onnistunut navigoimaan tietokoneen varausjärjestelmän ja hostellin pomon omien päätösten sekamelskassa melkoisen hyvin.


Viihdyn oikein hyvin ja tällä hetkellä olen siinä käsityksessä, että toimin vastaanottovirkailjiana tammi- ja helmikuun. Mutta kuten kokemus on jo ennestään osoittanut, työlomalaisen elämä on ennustamatonta ja elämä voi heittää kuperkeikkaa hetkenä minä hyvänsä - niin hyvässä kuin pahassakin. Katsellaan :)

~

Computer says no but what if boss of the hostel says yes? I'm having exciting but definitely good times when working as a receptionist.

4 kommenttia:

  1. Kiva lueskella blogiasi ja ihania kuvia olet ottanut! Olen itsekkin lähdössä poikaystäväni kanssa Uuteen-Seelantiin työlomailemaan, ehkä ensi syksyllä. Meillä kummallakaan ei ole mikään maailman parhain englanti, sanat tulevat päähän mutta niiden lausuminen... :DD no, onhan tässä aikaa opetella! Kiinostaisi silti kysyä, miten uskot meidän tulevan toimeen siellä tai voisimmeko saada töitä kielitaidomme ansiosta? :) Osaavatko muiden maiden "edustajat" hyvin englantia, ja miten he saavat töitä? Kysyn, koska vaikuttaa siltä että osaat aika hyvin englantia ja saaat töitä aika mukavaan tahtiin :) Paljonko siellä menee rahaa suunnilleen viikossa? Kiinostaisi kovasti kysellä vaikka mitä! Kiitos kuitenkin blogista, saa vähän tietää millaista arki siellä on :) - suski

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, etta blogi viihdyttaa!

      Sesonkiluonteista hedelmienpoimintaan liittyvaa tyota on helppo saada kielitaidosta riippumatta. Kielitaitoa ei kuitenkaan kannata murehtia liikaa. Kylla niita toita saa muualtakin kuin hedelmatarhoilta vahan heikommallakin englannin kielen taidolla. Asenne ratkaisee!
      Kannattaa kuitenkin muuten varautua, etta kiivien englantia on varsinkin alkuun vahan hankalampi ymmartaa ;)

      Olen tyoskennellyt niin monesti majoitusta vastaan, etta ainoa rahanmeno on koskenut paaosin syomisia ja juomisia ja matkustamisia. Rahaa ei ole tahan mennessa viikkoa kohden paljoakaan siis kulunut, kun peti on ollut usein niin sanotusti ilmainen.

      Vastailen oikein mielellani heranneisiin kysymyksiin!

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä Essi! Ja tuommoisesta työkokemukseta on varmasti hyötyä, jos joskus palaat takaisin Suomeen. Itsekin olen tällä hetkellä huoneistohotellin toimistossa/vastaanotossa hommissa, joten ollaan vähän niinkuin kollegoja! :) Voi kun saisin itsekin petrattua tuota englannin osaamista enemmän ja enemmän. Kun en ole mikään kieli-ihminen... Kyllä se tästä!

    Terkut taas Treeltä!
    -Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tama onkin jo sellainen tyopaikka, jonka meinaan latkaista myos Suomen CVta koristamaan!

      Halaus Nelsonista!

      Poista