10.4.2014

Fox & Matheson

Kävin pyörähtämässä Foxin jäätiköllä. Eteläsaaren länsirannikolla sijaitsee sievästi vierekkäin kaksi turistien ulottuvilla olevaa jäätikköä: Fox ja Franz Jozef. Valintoja, valintoja. Fox voitti minut puolelleen, sillä samalla vierailulla olisi mahdollista käydä kurkistamassa Lake Mathesonia - järveä, joka on niin tyyni, että järven edessä avautuvia Etelä-Alppeja voi tuijotella tuplana.

Matkalla jäätikölle - sademetsän läpi




Kävelyretki jäätikön luokse stoppasi valtavaan punaiseen vaara-kylttiin. Oli kuulemma hukkumis- ja putoavien kivenlohkareiden allejäämisvaara. Ei tämä kuitenkaan edes harmittanut, sillä matka itsessään oli jo ihan mahtava!

Foxin jäätikön ja sademetsän kaverikuva

Seuraavana päivänä oli Lake Mathesonille reippailun vuoro. Sademetsässä samoilun sijaan käveltiinkin autotiellä, mikä sekunnin verran mietitytti, että miten turvallista tämä tämmöinen nyt on, kunnes muistin, missä olen - kylässä, jossa on asukkaita vain nimeksi, eivätkä autoilevat turistitkaan saa aikaan kovinkaan raskasta liikennettä tiellä.

Järvellä vieraillessa peilikuvaa turmelemassa eivät olleet tuuli tai sade vaan järvessä ilakoivat vesilinnut! Siellä me turistit sitten kärsivällisesti odotimme, että vesilinnut siirtyisivät sivummalle. Siirtyivät lopulta, ja kamerat lauloivat kuorossa.


~

Good times on the west coast of the South Island. Walking through the rain forest to reach the Fox Glacier and visiting Lake Matheson. 

4 kommenttia:

  1. Mahtavia maisemia!! Voisitko lähettää jotain telepaattisia viestejä, että näkisin taas unia, joissa oon matkalla mukana. Vaikka sitten niissä ostoskärryissä. Ootko tehnyt rahkavertailuja? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo ees vaikeeta kuvitella sua ostoskarryissa! Tyontelisin sut sisaltavia ostoskarryja oikein mielellani taalla!

      Voi kunpa voisin edes valittaa, etta ei oo hyvaa maitorahkaa taalla, mutta kun ei ole ollenkaan! Ai ai kun sais sita hemmetin tuhtia venalaisrahkaa taas!

      Poista
    2. ei rahkaa?!! Millä oot korvannut? Oih, ois kyllä vähän ikävä Pietaria. Ja sua myös! <3

      Poista
    3. Puuroa on mennyt enemman kuin koskaan :)

      Poista