26.9.2013

Elämää työhostellissa

Työhostelli eroaa niin sanotusta tavallisesta hostellista siten, että työhostelli on kuin työnvälitystoimisto. Reissaajat majoittuvat hostelliin pyytääkseen töitä tai saadakseen työtarjouksia hostellin läheisyydestä. Maksu majoituksesta menee normaalisti. Minun kohdallani tilanne on erilainen, sillä teen töitä itse hostellissa enkä täten maksa majoituksestani. Minun tehtäväni on pitää keittiö kunnossa. Hommaan menee päivän aikana maksimissaan kaksi tuntia, tunnin verran aamulla ja tunnin verran illalla.



Olen asunut hostellissa nyt viikon ja voin kertoa, että viikko on ollut kaikkea muuta kuin tylsä ja hiljainen. Satunnainen kadunkulkija sammuneena vessaan, murtautuminen yhteen hostellin asuinrakennuksista, hostellin kaikkien avainten katoaminen varkauden myötä, varkautta tutkimaan tulleiden poliisien tarkempi hostellin asukkaiden syynääminen ja yhden asukkaan maasta karkoittaminen, yhden hostellin työntekijän irtisanominen muutaman tunnin varoitusajalla ja muuta pienempää, kuten esimerkiksi jonkinlaisen huumekaupan pyöritystä. Joka päivä saa olla huuli pyöreänä.

Hostellin pomo on ollut minua kohtaan reilu ja tähän asti kaikki on sujunut hyvin. Ja miksipä ei olisi sujunut, kun työalueenani on vain keittiö. Olen kuitenkin hostellin pitkäaikaisempien asukkaiden kertomusten jälkeen valmistautunut henkisesti siihen, että saatan minä päivänä tahansa lentää kuin leppäkeihäs hostellista. Jos näin käy, tiedän jo mihin seuraavaksi lennän: Aucklandin ohi keskemmälle pohjoissaarta.

~

I'm living and working in a working hostel. Working hostels can be seen as some kind of employment agencies. Working hostel is a place where travelers come to search for jobs. I'm not searching for a job as I already have one in this hostel itself. My duty is to keep the kitchen clean. Max. 2 hours per day for accommodation.

So far so good.

2 kommenttia:

  1. Jopas on hurjaa meininkiä! Ehkä se olisi viisauttakin lentää esim. johonkin lammas- tai hedelmäfarmille luonnon helmaan :D

    Mutta kun nyt siellä seassa pyörit, niin muista Villisilmä Vauhkomielen ohje: ALITUINEN VALPPAUS!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka meno onkin melkoista niin täytyy myöntää, että viihdyn täällä. Kaikesta huolimatta hostelli on kotoisa ja hostellin asukit todella mukavia.

      Poista