27.10.2013

Money, money, money


Hinnoista puheen ollen...

1 euro on vajaa 1,6 Uuden-Seelannin dollaria. Hintataso täällä on pääosin Suomen hintatason veroinen. (Minimipalkka on $13,75 eli noin 8 €) Joissakin tapauksissa hinnat ovat jopa korkeammat kuin Suomessa. Esimerkiksi tomaatit ja paprikat.. no, lopetin tomaattien syömisen.

Totuttuani siihen, että maksan esimerkiksi yhdestä paprikasta noin 2 euroa tai pienikokoisesta kesäkurpitsasta reippahasti enemmän, olin iloisesti yllättynyt löytäessäni Rotoruassa torstai-iltaisin järjestettävän ruokatorin, josta saan paprikani ja kesäkurpitsani hieman alle eurolla kappale. Toki ne ovat b-laatua, mutta sepä ei haittaa ketään.

Niin ja onko täällä sitten läskiä porukkaa? Samalla kun minä ojennan itku silmässä dollareita supermarketin kassaneidille maksaakseni ylihinnoitellut vihannekseni, seuraavassa kadunkulmassa patsastelevat pikaruokalat lätkivät toinen toistaan etovampia tarjouksia pizzoilleen, hampurilaisilleen ja muille sotkuilleen. Pizza kaikkine mahdollisine täytteineen maksaa vähemmän kuin minun pari vihannestani.

Siinä missä verenpaine nousee ja silmissä sumenee supermarkettien hedelmä- ja vihannesosastoilla, liha- ja kalaosastoilla voi taas hengittää. Lihat ja kalat ovat kohtuuhintaisia.

Jos ruoka on noin yleisesti ottaen hintavaa, niin vastapainona reppureissaajille tärkeät hostellit ja bussit sen sijaan ovat järkevän hintaisia. Maan sisäinen lentoliikenne voi olla todella edullista, jos lentelee suurimpien kaupunkien välillä. Aucklandin ja Wellingtonin välillä voi lentää 30 dollarilla eli vajaalla 20 eurolla.

Edit. Noista tomaateista vielä sen verran, että kilohinta onneksi laskee tähtitieteellisistä lukemista siedettävämmälle tasolle sesongin alkaessa :)

~

Food can be surprisingly expensive here. Hostels and buses are reasonably priced and flying is cheap.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti