25.10.2013

Rikinhajuinen Rotorua

Puristeltuani niitä kymmeniätuhansia kiivejä käsissäni oli taas aika vaihtaa maisemaa. Nappasin kiivit ja avokadot reppuun ja hyppäsin bussiin, joka veisi minut Rotoruaan.

Rotorua on kuuluisa maorikulttuuristaan ja geotermisyydestään. Rikin hajua, kiehuvaa mutaa ja jännittävän väristä vettä löytää ihan kaupungin keskustasta ja ihan ilmaiseksi. Kaupungin ulkolaidoilta löytää kaikkea tätä vähän isommassa mittakaavassa. Kelpo kiskurihintaan tosin.

Työskentelen jälleen hostellissa majoitusta vastaan. Töitä on 2,5-3 tuntia päivässä ja töitä vastaan saan ilmaisen pedin ($30/yö), ilmaisen netin ($5/pvä) ja ilmaisen pyykinpesun pyykkiaineineen kuivauksineen ($9/kerta). Viidestä reissaajasta ja neljästä niin sanotusta oikeasta työntekijästä koostuva tiimimme on mahtava!

Olemme siivoustiimiläisten kesken nähneet ja tehneet vähän sitä ja vähän tätä. Viihdyn oikein hyvin!


Yksi geotermisen puiston lämpimistä altaista



Rotoruassa pidetään joka torstai-ilta iltatori. Ihanan edullisia vihanneksia ja hedelmiä (täysi muovipussillinen $ 5), reissaajan mahan helposti täyttäviä maistiaisia (maistoin ehkäpä maailman parasta sinihomejuustoa) ja käsitöitä.



~

Rotorua. Working for accommodation and being stupid tourist.

1 kommentti: