13.11.2013

Taupo trap


Valitsin tietämättäni melkoisen hyvän hostellin työpaikaksi, sillä hostellin pomolla on erittäin hyvät välit Taupon turistien kanssa työskentelevien tahojen kanssa. Niin hyvät, että mainitsemalla olevani töissä juuri tässä hostellissa voin ottaa ilmaiseksi osaa joihinkin Taupon turistiaktiviteetteihin.



Aloitin Taupon järvellä purjehtimisella. Hyppäsin toisen hostellin työntekijän kanssa veneeseen keksipaketti kiitoksenani. Päivä oli aurinkoinen, mutta niin tuulinen, että aluksi minua vähän jopa hirvitti olla kyydissä! Tuulen voima väänsi venettä ajoittain sivuttaissuunnassa juuri niin paljon kuin köli vain antoi myöden.

Minulle jo itse purjehtiminen oli mainio tapa viettää aurinkoinen päivä Taupossa, mutta purjeveneellä oli myös päämäärä. Vene vie turisteja kolmesti päivässä ihmettelemään eräässä kallioseinämässä komeilevia maorikaiverruksia. Vain päälle 30 vuotta vanhat kaiverrukset ovat lahja maoreilta Taupon asukkaille. Ja voi, miten helppo turisteja onkaan tällä rahastaa!



Veneen kippari nappasi minut apulaisekseen veneen kulun rauhoituttua. Näin siinä sauman kysyä jos kippari vaikka tarvitsisi pysyvää apulaista kierroksilleen. Sovimme, että tulisin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ja niin minä sitten hilpaisin venesatamaan seuraavana päivänä ja aloitin työt!


Työnkuvani kattaa melkeinpä kaiken mahdollisen juomien tarjoilemisesta veneen ohjaamiseen. Pääasiallinen tehtäväni on kuitenkin pitää turistit iloisina. Helppoa!

~

I just found out that I am working in a right hostel when it comes to taking part in different tourist activities for free. Cruise on Lake Taupo for free? Yes please!

I tried my luck with getting a job on the boat and actually got one! Now I am also a crew member on a tourist boat.

2 kommenttia:

  1. Voi Essi, näitä sun sattumuksia on niin mahtava lukea :D Kiitos hetkien jakamisesta ja jatka vain samaa rataa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että jakamani hetket viihdyttävät :)

      Poista