7.3.2014

Myrskyn jälkeen


...on poutasää!

Akaroa oli ajoittain yllättävän syksyinen. Melkoinen matalapainekin kävi viistämässä Eteläsaaren itärannikkoa katkaisten sähköt kahdeksi päiväksi ja katkaisten ainokaisen niemimaalta pois vievän tien päiväksi. Sanovat, että tuollaiset jylläävät kerran sadassa vuodessa. Semmoinen syksyn aloitus minulla, että terkkuja vaan syksyisestä Uudesta-Seelannista!

Myrskyn jälkeinen aamutaivas oli sininen ja ilma tyynempi kuin aikoihin. Täydellinen ilma purjehtimiselle!


Hostellin omistaja vie turisteja kolmen tunnin purjehdusretkille bongailemaan Banksin niemimaalta löytyviä pingviinejä, delfiinejä, hylkeitä ja albatrosseja. Ja minulle tämä lysti oli taas ilmaista, kiitos hostellissa siivoamisen.




Näimme myös kaksi sinipingviiniä, mutta olivat liian vikkeläliikkeisiä kuvattaviksi.
Sellainen eläintarha eteläisellä Tyynellämerellä.

~

Once in a century storm and two days without electricity.

6 kommenttia:

  1. Mahti blogi! Näin unta, että olin mukana matkalla. Oltiin jotenkin päädytty ostoskärryjen kanssa Eteläsaaren läntisille vuorille etsimään paikallista hypermarkettia. Työnneltiin kärryjä vuorten rinteillä ja riideltiin, kun sä halusit, että hypätään kärryihin ja lasketaan nopeasti alas ja mä olin tietenkin liian peloissani tekemään sitä. Herätessä tuli melkein ikävä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, mahtia kuulla susta! Olitkin mielessani yks paiva. En tosin ole nahnyt yhta mukavia unia!

      Poista
  2. Erittäin kauniita kuvia ja kiinnostavia näkökulmia meille vieraasta maasta. Kyllä täytyy sanoa, että yhteiskuntamaantieteilijän katse on monin verroin tarkempi kuin turistin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tassa maassa on kylla paljon tarkkailtavaa yhteiskuntamaantieteilijalle!

      Poista
  3. Ai, että kuulostaa taas niin huikeelta, että kyllä sä olet saanut mu innostumaan maastasi aina vaan enemmän ja enemmän!
    -Emmi

    VastaaPoista